7 Mart 2017 Salı

Çekirdekli Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un


İÇ HARCI :(tercihe göre)


beyaz peynir-maydanoz

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
çekirdek içi


Kabartma tozu ile olmasına rağmen yumuşacık nefis bir poğaça...



YAPILIŞI:

Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alalım. İster elle isterseniz mikser ile karıştırıp homojen bir kıvam elde edelim. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak içi açalım ve peynir koyarak kapatalım. Kapalı kısım altta olacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince üzerine yumurta sarısı sürelim. Çekirdekleri serperek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder