7 Mart 2017 Salı

Fincanda Kolay Lahana Sarması

MALZEMELER:

1 adet sarmalık lahana


İÇ HARCI:

2 su bardağı pirinç
1 adet b.boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2,5 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
baharat-maydanoz


SOS İÇİN:


sıcak su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağ


Bir çok kişi için lahana sarmak zor geliyor ki yaprakların dağılması kesmesi derken çok uğraştırdığı kesin. Bu yöntem ile hem sarması hem de haşlaması daha kolay oluyor.



YAPILIŞI:

Lahanayı yapraklara ayıralım. Küçük bir fincanın kenarlarında taşacak büyüklükte keserek katnar suda hafif haşlayarak yumuşatalım. Lahanalar soğurken içi harcını hazırlayalım. Ben kavurarak yapıyorum siz tercihe göre çiğ olarak da hazırlayabilirsiniz. Soğanları yemeklik doğrayarak yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Pirinçleri ilave ederek 2-3 dk kavuralım. Salçayı ekleyerek kavurduktan sonra yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletelim. Ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince baharat ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek karıştıralım. Lahana yaprağını fincanın içine resimde ki gibi yerleştirelim. İçine 1 tatlı kaşığı harçtan koyarak kenarlardan taşan yaprakları üzerine kapatalım. Tencereye kapattığımız kısımlar altta kalacak şekilde dizelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapalım. Salça ve suyu karıştırıp lahanalar ile aynı hizada tencereye dökelim. Biraz zeytinyağ gezdirip üzerine tabak kapatalım. Kısık ateşte pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder