7 Mart 2017 Salı

Pırasalı Havuçlu Börek Tarifi

MALZEMELER:

2 paket üçgen yufka

İÇ HARCI:

2 adet havuç
yarım kilo pırasa
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-baharat

SOS İÇİN:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta




YAPILIŞI:

İç harcı pırasaları küçük şekilde doğrayarak sirkeli suda bekletelim. Durulayarak rondodan geçirip inceltelim. Havuçları doğrayalım. Pırasaları sıvı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Havuçları ekleyerek bir kaç tur çevirip ocaktan alalım. Tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştıralım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek sos ile ıslatalım. 2. yufkayı da üzerine kapatıp sos sürelim. Yufkanın geniş kısmına pırasalı harçtan koyarak kenarlardan rulo şekilnde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sostan sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder