MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (2 veya 2,5 bardak kadar)
3 çorba kaşığı kakao
Bizim çocukluğumuz da öyle hamur işlerinde de bir çok şey de olduğu çok çeşit yoktu. Kış aylarında portakallı tepsi keki diğer zamanlarda kakaolu kek vardı. İşte bu tarif en eski fakat en sevilen kek tariflerinden biri ;)
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtalar uygun bir kapta mikser ile çırpılır. Un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır. 2 bardak un eklenir, koyu kıvamlı bir hamur olacağı için gerekirse bir miktar daha ilave edilir. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun 3/4 ü dökülür. Kalan hamura kakao ilave edilip karıştırılır. Tepsiye kakaolu hamur ilave edilip istenirse kürdan ucu ile şekil verilir. Isıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder