12 Ocak 2017 Perşembe

Cupta Etimek Tatlısı

MALZEMELER:

1 paket etimek (tuzsuz)

ŞERBET İÇİN:

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

MUHALLEBİ İÇİN:

1 lt süt
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN :(tercihe göre)

krem şanti+ tarif miktarı süt veya
creme ole + tarif miktarı süt veya
çikolata sosu + tarif miktarı süt



Etimek tatlısının hem pratik sunumu kolay ve lezzetli hali diyebilirsiniz. Her etimek için ben bir kup kullandım. Ancak size tavsiyem çok büyük kup veya bardaklar kullanmayın. Ben ve kızım çok muhallebi sevmediğimiz için muhallebisi az olan bardakları eşim çok olanları tercih etti, siz sunumu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Şerbet için şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak karıştırın. Orta ateşte 10 dk kadar kaynatın. Bu arada etimekleri tercih ettiğiniz kuplara bölerek paylaştırın. Hazır olan şerbeti de etimekleri hafif ıslatacak şekilde eşit olarak pay edin. Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi bekletmeden yine kuplara pay edin. Son olarak üzeir için tercih ettiğiniz malzemeyi hazırlayarak ılınmış muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder