9 Nisan 2016 Cumartesi

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

3 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı irmik
yarım çay bardağı sıvı yağ

ŞERBET İÇİN:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt

Helva yapmak basit ama yorucu oluyor. Önemli olan irmik veya unun tam kıvamında kavrulmasıdır. Tercihe göre sadece sütlü veya su ile de yapabilirsiniz. Ben 1 adet portakalı kabuğu rendesi kullandım şerbetten sonra isterseniz ilave edebilirsiniz.






YAPILIŞI:

Şerbet için malzemeleri bir tencereye alarak karıştıralım. Ocağa alarak şekerin erimesini sağlayalım kaynamasına gerek yok. Kavuracağımız tencereye yağları alarak eritelim ve irmiği ilave edelim. Bu aşamada kol kuvvetinize güvenerek altın rengi alana kadar yakmamaya özen göstererek kavuralım. İrmik istediğimiz kıvama gelince ocağın altını kısarak şerbeti ilave edelim fakat sıçradığı için dikkatli olalım. Kısık ateşte şerbetini çekene pişirelim. Kapağı kapalı şekilde 15-20 dk dinlendirip kase veya muffin kalıpları ile şekil vererek tercihe göre süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder