9 Nisan 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

MALZEMELER:

yarım kilo taze fasulye
1 adet büyük boy soğan
3-4 adet büyük boy domates
1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Bu yılın ilk fasulyesini bugün pazardan aldım, doğrusu daha tadı yoktur diye düşündüğüm için yarım kilo aldım ama pişman oldum doğrusu gerçekten çok lezzetli oldu. Zaten çocukluğumda ilk yaptığım yemek olduğu için midir bilmem ama çok severim...

YAPILIŞI:

Uygun bir tencereye küp doğranmış soğan ve domatesleri alalım. Üzerine yıkanıp doğranmış fasulyeleri ekleyelim. Zeytinyağını gezdirerek tuz ve şeker serpelim. Kısık ateşte suyunu salıp rengi dönene kadar pişirelim. Suyunu kontrol ederek karıştıralım ve tamamen yumuşayana kadar pişirelim. Tercihe göre ki ben soğuk severim soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder