6 Nisan 2016 Çarşamba

Leopar Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un (5,5-6 bardak gibi)

LEOPAR DESENİ İÇİN:

1 paket instant maya
1 su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım su bardağından biraz fazla su
1 çay kaşığı tuz




Leopar poğaça ile ilgili uzun zaman araştırma yapıp vazgeçenler arasındayım aslında. Leopar deseni için tarifler yakın olsa da poğaça hamuru için çok farklı tarifler vardı. En son benim favori poğaça tarifimle denedim. Deneyecek arkadaşlara tavsiyem benim reçetemi uygulamasanız bile mutlaka yaş maya ile olan pofuduk tarifleri tercih edin derim. Lezzetine gelecek olursak dışı kıtır,içi yumuşak çok lezzetli bir poğaça oldu. Benim mini fırınım olduğu için 2 ayrı tepside pişirdim, büyük fırın kullananlar için tek tepsi de pişirebilir. Fakat 2 tepsi de pişirecek arkadaşlar ilk tepsiyi pişirdikten sonra üst hamuru sürmeleri gerekir yoksa hamur üzerinde kuru ve desen olmaz. Hamur aşağı doğru akacağı için piştikten sonra o kısımları elimizle koparıp alabilirsiniz...








YAPILIŞI:

Maya,1 bardak ılık süt ve şekeri uygun bir kaba alarak 10 dk kadar bekletelim. Un harici diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç ile kapatarak 40-60 dk kadar mayalanması için bekletelim. Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim. Uygun bir kapta üzeri için gerekli malzemeleri karıştırıp çırpalım. Boza kıvamına gelen hamuru nazikçe poğaçaların üzerine yayalım. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder