6 Nisan 2016 Çarşamba

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

MALZEMELER:

1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı süt
1 tutam damla sakızı (nohuttan az küçük) (tercihe göre)


Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri de sütlaçtır. Ben ve eşim çok severek tüketiyoruz ama kızım için aynı şeyi söyleyemem, bugün damla sakızlı denedim bu şekli ile biraz daha sevdi sanırım. Damla sakızı kullanacak arkadaşlar vanilya kullanmasınlar, damla sakızının aroması tek başına yeterli oluyor...


YAPILIŞI:

Öncelikle pirinçleri yıkayarak 2 bardak su ile uygun bir tencereye alalım. Pirinçleri ara suyunu çekip hafif pişene kadar karıştıralım. Pirinçlere 1 lt süt,şeker,damla sakızı veya vanilyayı ekleyerek pişmeye bırakalım. Bu arada pirinç ununu 1 bardak süt ile ezelim. Kaynayan pirinçleri kontrol ederek tamamen pişince pirinç ununu ekleyerek hızlıca karıştıralım. 5 dk kadar koyulaşıp kıvam alması için kaynatarak ocaktan alalım. Henüz sıcak iken kaplara paylaştıralım ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2-3 saat dinlendirerek tarçın serperek servis edebilirsiniz...

NOT:

Sıcak olduğu zaman size biraz cıvık gelebilir fakat soğuduğu zaman katılaştığı için kıvamı tam oluyor...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder