7 Nisan 2016 Perşembe

El Böreği Tarifi (Elazığ)

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
tuz

İÇ HARCI: (TERCİHE GÖRE)

350 gr kadar kıyma
1 adet soğan
tuz-karabiber-
1-2 kaşık su


Çi böreğe benzeyen hamurunda farklılık gösteren nefis bir tariftir. Beyaz peynir maydanoz karışımı ile de yapabileceğiniz yöresel bir tariftir...



YAPILIŞI:

Un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak karıştıralım. Homojen bir kıvam elde ederek azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak üzerine bez kapatalım. İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım. Hamur bezelerini servis tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurun yarısına kıymalı harcımızdan koyarak yayalım ve diğer kenarı üzerine kapatarak bastıralım. Kızgın ve bol yağda önlü arkalı pişirdiğimiz böreklerimizi sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder