23 Mart 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

MALZEMELER:

yarım kilo bamya
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı salça veya 2 çorba kaşığı domates sosu
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz
1 adet limon


Bamyaları geçen yıl için buzluğa attığım poşetlerden kullandım. Temizlenmiş hazır bulmak özellikle kısıtlı zamanlarda yemek yaparken oldukça iyi oluyor.


YAPILIŞI:

1 kaba soğuk dökelim ve içine 1 adet limon sıkalım. Bamyaların tepe kısmını huni biçiminde dikkatli şekilde dibe inmeden keserek temizleyelim ve limonlu suya atalım ki yapışkan sıvısını salmasın. Tüm bamyalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. Bu arada soğanı küp şeklinde doğrayalım ve pembeleşinceye kadar kavurup domates sosunu ekleyelim. Suyunu çeken domatesleri durulanmış bamyaları ekleyerek tuz ve az miktarda su ilavesi yaparak kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirelim. Nazik bir sebze olduğu için karıştırma işlemini dikkatli şekilde yapalım ki bamyalar dağılmasın. Pişen yemeğimizi ister ılık isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder