23 Mart 2016 Çarşamba

Tahinli Pankek Tarifi

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
aldığı kadar un

Ben kızımla kahvaltımıza yaptığım için malzeme miktarı 2 kişiye uygun oluyor, tercihe göre miktarı arttırabilirsiniz...

Tahinin çocuk beslenmesinde önemli bir rolü vardır. Susamdan elde edildiği için kalsiyum deposudur. Bunun dışında magnezyum, çinko, lif,demir,fosfor ve B vitamini içerir. Susam alerjen bir besindir ve sık görülür. Tahine 9. ay başlanabilse de siz hem aile geçmişi hem de bebeğinizin alerjik durumuna göre mutlaka doktora danışarak ve 3 gün kuralı uygulayarak başlayın. Ben servisi kızımın istediği şekilde bal ile yaptım, 1 yaş altı bebeklere pekmez ile servis edebilirsiniz. Ayrıca 1 yaş altı bebekler için sadece yumurta sarısı ve keçi sütü kullanarak yapabilirsiniz...


YAPILIŞI:


Yumurta ve sütü çırpalım. Tahin,yağ,karbonat ve tarçın ekleyip karıştıralım. Azar azar un ekleyerek boza kıvamında bir hamur elde edelim.  Hafif yağlanmış ısıtılmış tavada önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder