22 Mart 2016 Salı

Cevizli Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

250 gr tereyağ veya margarin
2 adet yumurta (1 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase kırılmış ceviz (fındıkla da karıştırabilirsiniz)
1 çay kaşığı tarçın

Cevizi en çok kurabiyeler de kullanmayı seviyorum ki hele böyle üstünde olunca daha bir lezzetli oluyor. Bu kurabiye tam da anne kurabiyelerinden, bizim çocukluğumuzdan kalma bir lezzet bence...



YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yağ,yumurta ve şekeri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elimizle yuvarlak şekil verelim. Kurabiyeleri önce yumurta akına ardından kırılmış cevize bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk üzerleri pemebeleşinceye kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince tepsiden alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder