2 Mart 2016 Çarşamba

İncirli Muhallebili Kek Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım çay bardağı kırılmış ceviz veya fındık
6 adet kuru incir

MUHALLEBİ İÇİN:

6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
1 çorba kaşığı tereyağ

ISLATMAK İÇİN:

3 ü 1 arada kahve
1 su bardağı ılık su

ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)

hindistan cevizi
tarçın-şeker


İncir ile böyle bir kek olacağı inanın aklınıza gelmeyecektir. Muhteşem lezzetli ve pratik bir tarif oldu. 2 bloğumda da takipçilerimden gelen öneriler ile artıl çok profesyonel olmasa da artık bazı tariflerin videolarını paylaşacağım. Özellikle yanlız olmamdan dolayı çok cesarte edemiyordum ama yaparak geliştireceğimi düşündüğümden başladık bakalım :)



YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak incirleri ılık suda 10 dk yumuşatıp suyunu süzerek ince ince doğrayalım ve unlayalım. Cevizleri kıralım. Fırın kabını yağlayarak hazırlayalım ve fırınımızı 180 derece de ısınmaya bırakalım.

Kek için oda sıcaklığında yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. İncir ve ceviz harici diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak ceviz ve inciri ekleyerek karıştırıp (sıvı bir hamur oluyor, ayrıca fırın kabına alınca incirleri dağılması için nazikçe tekrar karıştırın) fırın kabına boşaltalım. Sıcak fırına veridğimiz kekimizi kürdan temiz çıkana kadar pişirelim ki biraz çabuk pişen bir kek oluyor 20 dk dan sonra kontrol edelim. Bu arada muhallebi için yağ ve krem şanti harici malzemeleri ocağa alarak göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Yağ ve krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla 5 dk kadar çırpalım. Fırından aldığımız kekin ilk sıcağı gidince kahveyi eşit olarak dökelim ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim. Muhallebiyi karıştırıp kekin üzerine eşit olarak yayalım. Buzdolabında en az 4 saat mümkünse 1 gece bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder