2 Mart 2016 Çarşamba

Çiçek Ekmek Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabilidiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
susam-çörek otu (ben chia tohumu kullandım)



Pamuk gibi yumuşacık, çok lezzetli şahane bir ekmek tarifim var. Ben genelde ekmeklerimi günlük veya kızım için yaptığımdan dolayı ölçülerimi bu şekilde tutuyorum siz isterseniz iki katına çıkarabilirsiniz...

Videosunda dokusunu daha rahat görebilirsiniz...




YAPILIŞI:

Maya,ılık süt ve şekeri karıştırma kabına laarak 10 dk bekletelim. Oda sıcaklığında ki tereyağ,sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek hafif ele yapışam yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerine streç ile kapatarak 2 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Süre sonunda elimizi hafif yağlayarak hamurdan bezeler alıp şekil verelim ve yuvarlak bir kaba koyalım (kek kalıbı tercih ederseniz borcama göre yüksekliği fazla olduğundan daha güzel kabaracaktır). Bu şekilde mümkünse 1 saat dinlendirelim. Yoğurt ve yağ karıştırıp üzerine sürdüğümüz ekmeklerimizi ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Ekmeğimizi uygun bir bezle örterek tüketebilirsiniz...

NOT:

Çabuk bayatlamıyor fakat soğuduktan sonra ağzı kapaklı hava almayan bir kapta saklarsanız hem yumuşaklığını hem de tazeliğini korur...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder