25 Mart 2016 Cuma

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

1 kilo kabak
3 su bardağı şeker
tahin ceviz

Kabak tatlısını evde tek seven benim :) Eşim ve kızım bu şekilde değil fakat bisküvi ile yapılan çeşitlerini seviyorlar. Aslında oldukça faydalı ve lezzetli bir meyce olan balkabağını çok sık tüketmekte gerekiyor. Tarifi isterseniz hiç fırınlama dan sadece tencerede yumuşayana kadar pişirip de yapabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Kabakları istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Uygun bir tencereye sıra sıra dizip üzerini şeker ile kaplayalım. Tüm malzemeler bitince kapağı kapalı şekilde 3-4 saat şerbetlenmesi için bekletelim. Suyunu salan kabakları kısık ateşte 15 dk kadar pişirelim. Uygun bir fırın kabına aktardığımız kabakları 180 derece fırında 15-20 dk kadar (kontrol ederek) pişirelim. Soğuyan tatlımızı tahin ve ceviz ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder