5 Nisan 2016 Salı

Ev Yapımı Salep Tarifi

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
üzeri için tarçın


Ben içmeyi tercih etmesem de eşimin çok sevdiği salepi artık evde hazırlıyorum. Kaliteli ürünler de fiyat çok yüksek ucuzlara da güvenip alamayınca bol bol evde yapıyoruz artık.



YAPILIŞI:

Küçük bir tencereye pirinç unu,nişasta ve şekeri alarak karıştıralım. Yavaş yavaş süt ekleyerek hızlı şekilde çırpıcı ile karıştıralım. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kabuk tarçını da ekleyerek karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca vanilyayı ekleyerek şekeri kontrol edelim (gerekirse ekleyelim) ve ocaktan alalım. Bu şekilde 3 fincan salep oldu kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder