5 Nisan 2016 Salı

3 Portakal İle 3 Lt Meyve Suyu Tarifi

MALZEMELER:

3 lt su
3 adet portakal
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon tuzu

1 portakal 1 limon ile yapılan limonata tarifinden sonra bu tarifte çok yapılır oldu. Evet gayet güzel tadı ve kokusu ile özellikle yaz ayları ve Ramazan için ideal bir içecek. Benim görüşüm ister limonata tarifini yapın isterseniz bu tarifi yapın 1 günde tüketmekten yana, kabukları ile kullanıldığı için ertesi güne tadında değişme olabiliyor. Bir de her ikisini de bekleme süresini 10-15 dk dan fazla yapmayın ki çözülmüş olan limon ve portakal kabukları acısını suya vermesin...





YAPILIŞI:

Portakalları 1 gece önceden buzluğa alalım (ben 1 liraya düşünce tüm yaz yetecek kadar derin dondurucuya atıyorum) ve donduralım ki kabuklarının acısı gitsin. Kullanacağımız da 10 dk önceden çıkarıp bıçakla kesilebilecek kıvama gelene kadar bekletiyoruz. Hafif yumuşamış portakalları varsa büyük robotta yoksa benim gibi rondodan geçirecekler 3-4 seferde şeker ile birlikte çekelim. 3 lt suyun içene aldığımız çekilmiş portakallara limon tuzunu ekleyerek 15 dk bekletelim. Önce pirinç süzgüsünden sonra beyaz tülbentten geçirip güzelce sıkalım ki rengi ve aromasını versin. 15 dk kadar şeker ve tuz eriyene kadar bekletelim. Tamamen kıvam alan meyve suyunu şişelere dökerek servis edebilirsiniz....Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder