21 Mart 2016 Pazartesi

Ev Yapımı Petibör Bisküvi Tarifi

MALZEMELER:

1 adet yumurta
3/4 çay bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağ veya margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Kızımla mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyoruz ki hem bu işlere biraz meraklı hem de iştahlı bir aileyiz...Ailem için çoğu şeyi evde hazırlamaya çalışıyorum bugün de petibör bisküvi yaptık. Aslında fırından ilk çıkıp ılık olduğunda çok beğendiğimi söyleyemem petibörün gevrekliğini yakalayamadık keşke nişasta da kullansaydım diye düşündüm. Fakat kapaklı bir kaba alıp soğuyunca tam kıvamında oldu tavsiye ettiğim bisküvilerden biri...


YAPILIŞI:

Yumurta,pudra şekeri ve oda sıcaklığında ki tereyağını yoğuralım. Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru buzdolabında 15 dk kadar dinlendirelim. Hamurdan bezeler koparıp yarım cm inceliğinde açalım ve kalıplar ile keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerini kürdan ile delerek şekil verelim. Yayılmaması için ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dk arası üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Bu şekilde 2 büyük boy tepsi bisküviniz oluyor benim mini fırın olduğu için 4 tepsi çıktı. Resimlerde de göreceğiniz gibi kızım kendi kalıpları ile kendi bisküvilerini yaptı;)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder