22 Mart 2016 Salı

Bekar Böreği Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
tuz


Bu pişinin en büyük özelliği buzluktan çıkıp yapıldığı için çok kabarıp yumuşak olmasıdır. Ben buzlukta çok saklamıyorum ama özelikle pazar kahvaltıları için akşamdan yaparak buzdolabında bekletiyorum size de tavsiye ederim...


YAPILIŞI:

Yoğurt ve yumurtayı karıştıralım. Tuz,kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru hemen yaparsanız 10-15 dk dinlendirip 2 bezeye ayıralım. Her bezeyi 1 cm kalınlığında açarak bardak veya kalıp yardımıyla keselim. Kızgın ve bol yağda önlü arkalı pişirelim. Yağ çekmeyen nefis pofuduk pişilerimiz hazır...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder