21 Mart 2016 Pazartesi

Midye Börek Tarifi

MALZEMELER:

3 adet yufka

İÇ HARCI: (tercihe göre)

rendelenmiş kaşar peyniri

SOS İÇİN:

yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adey yumurta sarısı (üzeri için)


Yufka miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz, 1 adet yufkadan 4 adet börek çıkıyor. İç harcını yine kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz...







Sos için su ve yağı karıştıralım. Yufkamızı 4 eşit üçgen parçaya bölelim ve sos ile ıslatalım. Yufkanın geniş kısmından başlayarak ortaya doğru toplayalım ve diğer kenarı da aynı şekilde büzerek getirip ortada birleştirelim. Fiyonk şekline gelen yufkanın uç kısımlarını aynı yönde birleştirerek üst üste koyalım. Harcımızdan koyarak uç kısmından başlayarak içe doğru saralım ve ters çevirerek yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak üzerine yumurta sarısı sürelim ve ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder