24 Şubat 2016 Çarşamba

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

tuz



YAPILIŞI:

Eğer hamur kızartmasını çok seviyor ama yağ çekmesin istiyorsanız hamuruna kesinlikle su kullanmayın. Yoğurt veya süt kalmadı zamanlarda sadece bir seçeneği kullanarak da yapabilirsiniz. Su olan hamurlar mutlaka yağ çekecektir...

Un harici diğer malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru açabileceğiniz büyüklükler 2-3 bezeye ayırıp 1 cm kalınlığında olacak şekilde açalım. İster kurabiye kalıpları isterseniz çay bardağı yardımıyla keserek iyi kızdırılmış bol sıvı yağda önlü arkalı kızartalım. Sıcak veya ılık şekilde servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder