23 Şubat 2016 Salı

Fincan Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

MUHALLEBİ İÇİN:

5 su bardağı süt
2 Türk kahvesi fincanı un
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN:

1 servis tabağı hindistan cevizi

süslemek için meyve veya damla çikolata




YAPILIŞI:

Görüntüsü ile olduğu kadar lezzeti ile beğeni toplayan , pratik bir tarif...



Muhallebi için vanilya ve tereyağı harici diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Ocağa alarak göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırıp pişirelim. Ocağın altını kısarak yağ ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım. Ocaktan aldığımız muhallebi sıcakken kolay çıkması için ıslatılmış fincanlara kaşık yardımıyla dökelim. Tatlılarımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğutalım. Soğumuş tatlıları dolaptan alarak kolay çıkması için kenar kısımlarını parmak ile bastırarak hava almasını sağlayalım. Her tarafını bu şekilde havalandırıp hindistan cevizi dolu tabağa çıkarıp her tarafını hindistan cevizine bulayarak istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder