1 kg karnabahar
SOS İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
tuz
SERVİS İÇİN:
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kış aylarının bizler için vazgeçilmez sebzesi karnabahar ile en sevdiğimiz tariflerden biridir. Üstelik gerçekten mantı tadını alacağınız çok lezzetli bir yemeğiniz oluyor...
Karnabaharları çiçeklere ayırıp uygun bir tencerede bol su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlamaya bırakalım. Dağılmayacak şekilde haşlanıp yumuşamış karnabaharları süzerek soğumaya bırakalım. Bu arada süt,un ve yumurtayı derin bir kapta karıştıralım. Gerekirse bir miktar tuz daha ekleyerek sosu hazırlayalım. Karnabaharları tek tek sosa bulayarak kızgın ve bol yağda altın rengine dönene kadar kızartalım. Servis tabağına aldığımız karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber gezdirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder