17 Şubat 2016 Çarşamba

Truffle Tarifi (Kurabiye Topları)

MALZEMELER:

yeter miktarda bayatlamış kurabiye, bisküvi veya kek
puding-ganaj veya çikolata sosu

ÜZERİ İÇİN:

hindistan cevizi-pasta süsü




Aslında bu tarif tamamen hayal gücünüze veya damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz bir tarif. Özellikle bayatlamış bisküvi ve kurabiyelerin yanı sıra iyi kabarmamış tadı güzel olmamış kekleri de kullanabilirsiniz. İsterseniz kıvam vermek için miktara göre hazır puding kullanabilir veya artan muhallebi-kremaları da değerlendirebilirsiniz. Ben bu tarif için kahve çekirdeği kurabiyesi ile piyano kekten arta kalan 2 kaşık kremayı kullandım.


Kurabiyelerimizi rondodan geçirerek un haline getirelim. Miktara göre 1-2 kaşık puding ekleyerek yoğurup kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizelim. Yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz...

NOT:

Hamuru hazırlarken çok katı kıvamda olmamalı ki dolapta tüketene kadar beklediğinde sertleşmesin. Özellikle kahvelerin yanına çok yakışıyor ve zaten kısa süre de bitiyor...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder