KEK İÇİN:
2 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı süt
KREMA İÇİN:
3 su bardağı süt
2 Türk kahve fincanı un
2 Türk kahve fincanı şeker
1 paket 200 ml sıvı krema
ÜZERİ İÇİN:
kakao
En sevdiğim ,hem hafif hem de lezzetli bir kek-pasta tarifi. Mutlaka denemeniz gereken kek tariflerinden biri...
Kek için oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu kare veya dikdörtgen orta boy yağlanmış kalıba boşaltalım. Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk (fırına göre değişir kürdan ile kontrol edelim) arası pişirelim. Kakao ve sütü karıştırıp kekimizi eşit olarak ıslatarak dinlemeye bırakalım. Muhallebi için süt,un ve şekeri göz göz olana kadar pişirip oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Muhallebi yeterince soğuyunca sıvı kremayı ekleyip mikser ile homojen kıvam alana kadar çırpalım. Kekimizin üzerine kremayı yayarak üzerine kakao serpelim. Mümkünse 1 gece en az 4 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder