18 Şubat 2016 Perşembe

Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

yarım kilo karnabahar

SERVİS İÇİN:

1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz

Karnabahar salatasını yemeğinden çok seven bir aileyiz. Gerçi et ile aramız pek olmadı için sebze türlerinin hemen hepsi farklı şekillerde çok tercih ediliyor. Karnabahar köftesi de ayrı güzel olsa da bu şekilde sarımsaklı yoğurt ve yakılmış biber ile tam bir mantı havasında oluyor.


Karnabaharları çiçeklerine ayırıp sirkeli su da yarım saat bekletip durulayalım. Tencereye alarak üzerini geçecek mikrada su ve tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirelim (çok pişirirseniz dağılır). Kevgir ile alarak servis tabağına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Son olarak yağ ve kırmızı biberi yakarak salatamıza ekleyip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder