MALZEMELER:
1 su bardağı ılık su
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket yaş veya 1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
alabildiği kadar un (6 kahve fincanı kadar kullandım)
İÇ HARCI:
tercihe göre peynir çeşitleri
Geçen gün poğaça yapmak için dolabı açtığım da sütümün olmadığını farkettim ve farklı bir tarif aramaya koyuldum. Baktığım bir kaç tarif pek umut vermedi çünkü mayalı pofuduk poçaları seven biri olarak kabartma tozu kullanmak istemiyordum. Ben de ılık su ve yoğurt kullanarak yaptım ki mayalanması ve yumuşaklığı çok iyi oldu. Ancak unu fazla eklemeyin ki hamurunuz sert olmasın. Benim hamurum hafif ele yapışan cıvık bir hamur oldu.
Maya ılık su ve şekeri derin bir kaba alarak aktifleşmesi için bekletelim. Un harci diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Homojen bir kıvam alınca azar azar un ekleyerek hafif cıvık bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerini örterek 40 dk bekletelim. Süre sonunda elimizi hafif sıvı yağa bulayıp bezeler koparalım ve iç harcını koyarak istediğimiz şekli verelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalara yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder