22 Şubat 2016 Pazartesi

Havuçlu Tarçinli Kek Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz kırığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un (kontrollü)




Kek yapmanın en önemli püf noktaları ;

1-Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir, soğuk olunca kabarması daha az olacaktır.

2-Yumurta ve şeker önce çırpılmalıdır. Şeker yumurta da eidiğinde yani krema kıvamı gibi koyulaştığında diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz...

3-Fırın mutlaka sıcak olmalıdır, kekinizi soğuk fırına verdiğinizde ısınana kadar yumurtaların oluşturduğu kabarma söner. Ayrıca farklı bir tarif olmadıkça klasik keklerde ilk 25 dk fırın kapağı asla açlımamalıdır...


YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpalım. Süt,yağ, vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu ilave ederek spatula ile karıştıralım. Rendelenmiş havuç,tarçın ve cevizi ekleyerek kek hamurunu karıştıralım (eğer gerekirse 1 kaşık kadar un ekleyebilirsiniz). Yağlanmış fırın kabına boşaltığımız kekimizi ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 kürdan ile test ederek pişirelim. İlk sıcağı gidince kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder