22 Şubat 2016 Pazartesi

Revani Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

yarım limon suyu


Türk mutfağının en klasik fakat lezzetli ve tercih edilen tatlısıdır revani ki yapımı da oldukça kolaydır. Ben tarifte 28 cm lik fırın kabı kullandım, 26-28-30 cm gibi ölçüleri tercih edebilirsiniz...




Soğuması için öncelikle şerbeti hazırlayalım, su ve şekeri uygun bir tencereye alarak karıştırıp ocağa koyalım. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip (ağdalaşmaması için ) 10 dk kadar kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edlim ve soğumaya bırakalım. Kek için oda ısısında ki (soğuk olursa kekleriniz kabarmaz) yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek hamuru hazır hale getirelim. Yağlanmış fırın kabına kekimizi dökerek ısıtlmış 175 derece fırında 25-30 dk kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Tatlıyı fırından alıp ilk sıcağı çıkınca dilimleyelim (şerbeti tam çekmesi için) ve üzerine soğumuş olan şerbeti eşit olarak dökelim. Oda sıcaklığına gelen tatlımız buzdolabına kaldırıp 4-5 saat dinlendirip hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder