16 Şubat 2016 Salı

Rulo Börek Tarifi

MALZEMELER:

4 adet yufka

SOS İÇİN:

1 su bardağı süt veya yoğurt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

İÇ HARCI: (tercihe göre)

4 adet patates
1 adet soğan
tuz-karabiber-kimyon-kırmızı biber


Özellikle buzlukta börek saklamak istiyorsanız verilebilecek en pratik şekillerden birtanesi rulo börektir. Buzdolabımda her zaman az-çok mutlaka saklıyorum ki kızımın beslenme saatleri içinde kolaylık oluyor. Buzlukta saklamak isterseniz böreklerimizi sarıp önce uygun bir tabak veya tepsiye koyarak 1 saat buzlukta bekletin, ardından buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çözdürmeden kullanacağınız miktarı tepsiye dizerek yumurta sarısı veya yoğurt yağ karışımı (genelde yumurta kullanmıyorum) sürerek pişirebilirsiniz...

Haşlanmış patatesleri çatalla ezelim. Soğan tercih edecekseniz , küp doğranmış soğanları uygun bir tavada az sıvı yağ ile hafif pembeleşene kadar kavurup patatesleri ekleyelim. 2-3 tur kavurduğumuz patatesleri ocaktan alarak tuz ve baharat ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakalım. Sos için süt ve yağı karıştıralım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek sos ile her tarafını ıslatalım ve D şeklinde oval kısmı bize dönük olacak şekilde kapatalım. Yufkamızı 8 eşit üçgen olacak şekilde keselim ve her bir üçgenin geniş kısmına patatesli harcımızdan koyalım. Geniş kısımdan başlayarak rulo şeklinde sardığımız yufkalarımızı yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak üzerine yumurta sarısı sürelim ve ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Böreğimizi fırından alınca hafif nemli bezle örtüp 10-15 dk dinlendirebilirseniz böreğiniz daha yumuşak olacaktır. Buzluktan çıkarıp yapacaksanız bu işleme gerek olmuyor zaten daha yumuşak bir böreğimiz oluyor. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder