15 Şubat 2016 Pazartesi

Anne Köftesi Tarifi

MALZEMELER:

yarım kilo kıyma
3-4 dilim ekmek içi
yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
tuz-kimyon-karabiber

1 diş sarımsak (tercihe göre)


YAPILIŞI:

Biz küçükken kıyma az olsa da annelerimiz bol ekmek katarak herksein doyabileceği kadar köfteler yapardı. 80-90 lı yıllar hayat şartları olarak zor olsa da o zaman ki tat şimdi yakalanamıyor ya da bizler büyüdüğümüz için o tadı vermiyor...İşte o dönemlerden kalan yumuşak lezzetli bir köfte tarifi...Diğer bloğum  masaltadinda.net in  yazarlarından sevgili Sebile nin tarifi ile ekmekleri ıslatarak yaptığımdan beri daha yumuşak oluyor...


Ekmekleri biraz su ile hafif yumuşaması için bekletelim. Sularını süzerek, rendelenmiş soğan,sarımsak,kıyma,yumurta ve baharatlarını ekleyerek iyice yoğuralım (o dönemlerden kalan meşhur bir harekette harcı alıp hızlıca kaba vurmaktı sanırım :) ). Harcımızı dinlenmesi için streç ile kapatıp buzdolabında 30-60 dk arası bekletelim. Süre sonunda harcımızdan bezeler koparıp şekil vererek kızgın ve bol yağda kızartalım...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder