21 Şubat 2016 Pazar

Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
250 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri (daha tatlı seviyorsanız 1-2 kaşık arttırabilirsiniz)
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kaşığı tarçın

yarım çay bardağı şeker

YAPILIŞI: 

Her gördüğünüzde yemeden duramayacağınız ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye tarifi...

Oda sıcaklığında ki tereyağ ve sıvı yağı karıştıralım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek güzelce yoğuralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim (ben 6 Türk kahvesi fincanı kullandım). Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Mutlaka ısıtılmış (soğuk fırına atarsanız yayılabilirler) 170-175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar (18-20 dk gibi) pişirelim. Tarçın ve şekeri bir kasede karıştırıp ilk sıcağı çıkan kurabiyeleri tek tek karışıma bulayarak servis tabağına dizelim. Tamamen soğunya servise hazırdır...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder