13 Şubat 2016 Cumartesi

Peynir Altı Suyu İle Tarhana Çorbası

MALZEMELER:

3 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça (tercihe göre 1 yaş altına bebeklerde kullanmayın)
1 çay bardağı peynir altı suyu
3-4 su bardağı su

tuzsuz peynir (servis için)


Peynir altı suyu özellikle çocuklar için çok faydalı bir besin , ev de yapmış olduğunuz peynirlerin suyunu buzlukta karton bardak veya buz poşetlerinde saklayabilirsiniz...

Tereyağ ve salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım. Suyu ve peynir altı suyunu ekleyip tarhanayı ilave edelim. Kaynaya kadar sürekli karıştırıp pişirelim. Altını kısıp 1 taşım kaynatıp ocaktan alalım. Servis ederken peynir veya yoğurt kullanabileceğiniz gibi sade olarak da sunabilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder