14 Şubat 2016 Pazar

Kaşık Dökmesi Tarifi

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz


Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir kaşık dökmesi, hem dokusu hem de lezzeti ile büyük küçük herkesin beğenisini kazanan bir kahvaltı seçeneği...


Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Azar azar un ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edelim. Akışkan bir hamurumuz oluyor, hafif yağlanmış kızgın tavaya bir kaşık yardımıyla hamurdan dökerek önlü arkalı kızarana kadar pişirelim....

NOT:

Dilerseniz hiç tuz atmadan tatlı-tuzlu kahvaltı türleri ile tüketebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder