27 Şubat 2016 Cumartesi

Oreolu Kek Tarifi

MALZEMELER:

3 çorba kaşığı dolusu tereyağ
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı tuz
2/3 su bardağı sıcak su ---
1/3 su bardağı ılık süt ---ikisinin toplamı 1 bardak edecek şekilde
15 adet oreo


Öncelikle kek ile ilgili bilgi vermek istiyorum ,genelde oreo veya negrolu tarifler de brownie tarzı kekler kullanılıyor. Ben iç dokusu yumuşak daha önce pasta için kullandığım ve yine ıslatmadan yapılan devil's food cake kek tarifimi kullandım. Bu tarif hem çok kabarmadığı için bisküviler her çatalda hissediliyor. Siz isterseniz kekinizi çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş çikolata ile servis edebilirsiniz...

Kızımla birlikte yaptığımız yemeye doyamadığımız nefis bir kek oldu tabi bizim içinde iyi bir cumartesi etkinliği oldu...



YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak fırın kabına yağlı kağıt serelim (20-22-24 cm kare veya yuvarlak), çemberin kenarlarına kakao serpelim. Fırını 175 derece de ısınmaya bırakalım. 

Kakao harici diğer kuru malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Sıcak su ve ılık süt ile kakaoyu karıştırıp eritelim. Oda sıcaklığında ki tereyağ ve şekeri çırpalım. Yumurtaları tek tek kırarak mikser yardımıyla çırpmaya devam edelim. Kakaolu sıvıyı ilave ederek karıştıramaya devam edelim. Unu eleyerek karışıma ekleyelim ve çırpalım. Kekimizi kalıba boşaltalım ve oreoları kırarak üzerini kaplayacak şekilde yerleştirelim. Keki fırına vererek yaklaşık 30 dk pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek fırından alalım ve oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder