25 Şubat 2016 Perşembe

Nişastalı Kıyır Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

250 gr tereyağ veya margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

YAPILIŞI:

Ağızda dağılan çabuk bayatlamayan bir kurabiye ki her zaman cam kavanozlarda bulundururum.

Oda sıcaklığında ki tereyağ,sıvı yağ ve pudra şekerini harmanlayalım. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Karışıma azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlak şekil verelim ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizelim. Mutlaka iyi ısınmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar (18-20 dk) pişirelim. İlk sıcağı gidince servis etmeye hazırdır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder