ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
7 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Ekmek tatlısını sizde benim gibi çok seviyorsanız sık sık yapacağınız nefis bir tatlı ,üstelik oldukça pratik ve hafif oluyor...
Etimekleri b.boy borcam veya tepsiye dizelim. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırdıktan sonra 5-6 dk kaynatıp ocaktan alalım. Kuru yer kalmayacak şekilde etimeklerin üzerine gezdirerek kendini çekmesi için oda sıcaklığında beklemeye alalım. Öte yandan muhallebi için vanilya harici tüm malzemeyi tencereye alıp çırpalım. Ocağa alarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek karıştırıp etimeklerin üzerine yayalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 3-4 saat mümkünse 1 gece bekletip istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder