5 Şubat 2016 Cuma

Balkabaklı Etimek Tatlısı

1 paket tuzsuz etimek

ŞERBET İÇİN:

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

MUHALLEBİ İÇİN:

1 lt süt
2 çorba kaşığı nişasta (buğday)
6 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:

1 kg dilimlenmiş balkabağı
1 su bardağı şeker (tercihe göre azaltabilirsiniz)
1 çay bardağı su






Balkabağı sevmeyenlerin bile bayıla bayıla yediği, hem hafif hem de lezzetli bir tarif...Yazması uzun sürse de yapması inanın daha kolay oluyor...



Ön hazırlık olarak balkabaklarını uygun bir tencereye alarak şeker ile kaplayalım. Kapağı kapalı şekilde sulanması için bırakalım. Etimekleri uygun bir borcama dizelim. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alarak 5 dk kaynatıp ocaktan alalım. Etimeklerin tamamı yumuşayacak şekilde şerbeti dökelim. Muhallebi için vanilya harici diğer malzemeleri sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Etimeklerin üzerine eşit olarak muhallebiyi yayarak soğumaya bırakalım. Öte yandan 1 çay bardağı su ilave ederek pişmeye bırakalım. Çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar pişirip blendardan geçirip püre haline getirelim. Ara ara karıştırıp oda sıcaklığına gelince muhallebinin üzerine yayalım. Buzdolabında 2-3 saat bekleterek üzerine hindistan cevizi serperek süsleyip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder