11 Şubat 2016 Perşembe

Karnabahar Köftesi

MALZEMELER:

1 kg karnabahar
2 adet havuç
1 adet b.boy soğan
1 adet yumurta
tuz-karabiber-kırmızı biber-nane
alabildiği kadar un (3-4 kaşık gibi)






Karnabaharı çiçeklere ayıralım ve sirkeli suda bir süre bekletelim. Durulayarak bol su ve tuz ile çatalla ezilecek kıvama gelene kadar haşlayalım. Soğumaya bıraktığımız karnabaharları ezerek püre haline getirelim. Ayrı bir kapta soğan ve havuçları rendeleyerek tüm malzemeyi derin bir kapta birleştirelim. Azar azar un ekleyerek koyu bir hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Bir kaşık yardımıyla harcımızdan alarak kızgın fazla olmayan sıvı yağda önlü arkalı kızartalım. Kağıt havlu ile yağ fazlasını alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder