10 Şubat 2016 Çarşamba

Ev Yapımı Sandviç Ekmeği

MALZEMELER:

3 çorba kaşığı tereyağ (50 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant veya yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un (4-4,5 bardak kadar)

ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı yoğurt




Özellikle kızım beslenme saati için çok sık yaptığım hem hamburger hem de sandviçler için tercih edebileceğiniz yumuşacık nefis bir ekmek tarifi...




Maya ,ılık süt ve şekeri karıştırma kabına alalım. 10 dk bekletip oda sıcaklığında ki tereyağ,su,tuzu ekleyip karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatarak 40 dk ılık bir ortamda mayalanması için bırakalım. Mayalanmış hamurdan hamburger veya sandviç uygun olacak büyüklükte bezeler kopararak istediğimiz şekli verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Yaklaşık 1 saat tepside mayalanmış ekmeklerimize süt ve yoğurt karışımını sürerek ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından aldığımız ekmeklerimizi sofra bezi ile örterek oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim. Hava almayan tencere veya kapta uzun süre tazeliğini koruyabiliyor, benim resimde ki boyutlarda 9 adet ekmeğim oldu siz büyüklüğüne göre adedi ayarlayabilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder