23 Şubat 2016 Salı

Cocostar Pasta Tarifi (irmiksiz)

KEK İÇİN:

2 adet yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağından 2 parmak eksik un

ISLATMAK İÇİN: 

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nesquik

KREMA İÇİN:

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)

çikolata sosu ve tarif miktarı süt veya
120 gr benmari usulü eritilmiş çikolata veya
creme ole ve tarif miktarı süt (ben o şekilde yaptım)




YAPILIŞI:

Cocostar tarifleri arasında çikolatasına en yakın tadı olan hafif ve lezzetli bir pasta tarifi. Nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile...


Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlayalım. 26 cm lik kelepçeli kalıp veya yağlanmış borcama kekimizi boşaltalım. Isıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim. Kekimizin ilk sıcağı çıkınca servis tabağına alarak üzerine çatalla delikler açalım. Üzerine kakaolu sütü gezdirerek ıslatalım. Krema için tereyağını eritelim,süt ve krem şantiyi koyulaşana kadar çırpalım. Gerekli diğer malzemeleri ekleyerek çırpalım ve kremyaı kekin üzerine yayalım (düz durması için kelepçeli kalıbın çemberini kullanabilirsiniz). Üzerine soğutulmuş çikolatayı dökerek buzdolabında en az 4 saat mümkünse 1 gece bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder