27 Şubat 2016 Cumartesi

Fırında Şakşuka Tarifi

MALZEMELER:

3 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 adet kabak
2-3 adet biber
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz

SOS İÇİN:

2-3 adet domates (kışlık sos kullanabilirsiniz)
2-3 diş sarımsak (tercihe göre)
2-3 kaşık sıvı yağ
tuz


Bazı yemekler vardır ki yaz kış aklınıza gelir hep istenir :) İşte onlardan biri de kesinlikle şakşukadır. İşte şakşukanın en zahmetsiz ve sonrasında temizlik derdi olmadan yapılan pratik tarifi fırında yapılanıdır...İsterseniz aynı sırayla normal kızartarak da yapabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Tüm sebzeleri yıkayarak küp şeklinde doğrayalım. Fırın kabının tabanını hafif yağlayarak en alta patates,kabak,havuç,biber ve en üste patlıcan gelecek şekilde dizelim. Üzerine hafif tuz serperek 1 çay bardağı sıvı yağı gezdirelim. 200 derece fırında pişmeye bırakalım. Patlıcanlar üstte renk değiştirmeye başladığında nazikçe karıştırarak homojen şekilde pişmesini sağlayalım. Bu arada domatesleri rendeleyerek sıvı yağ ile kavurmaya başlayalım. Suyunu salıp çekince sıktığımız sarımsakları ve tuz ekleyerek sosumuzu hazırlayalım. Pişen sebzeleri fırından alarak domates sosunu üzerine gezdirerek ılık veya soğuk olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder