16 Haziran 2017 Cuma

Puf Çörek Tarifi

MALZEMELER:

5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
tuz

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
susam-haşhaş-çörek otu


Öncelikle kullanacağımız tepsinin duvar kısımları da dahil olmak üzere bol tereyağı ile yağlayalım. Uygun bir kapta sıvı yağ,su ve tuzu karıştıralım. Yavaş yavaş un ve mayayı ekleyerek çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru yağlanmış tepsiye dökelim. Elimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve hamuru tepsiye yayalım. Yumurta sarısı ve yoğurtu karıştıralım ve hamurun üzerine sürelim. Hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakarak bekletelim. Üzerine susam,haşhaş ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder