29 Haziran 2017 Perşembe

Kakaolu Tırtıl Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadra un


Hem görüntü hem de kıyır kıyır lezzeti ile pratik tırtıl kurabiye tarifi...




YAPILIŞI:

Öncelikle sıvı yağ,oda sıcaklığında margarin,yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Kakao,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurdan parçalar alarak kurabiye kalıbının içine koyarak aralıklı olarak sıkalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Ortalama 7-8 dk da piştiği için başında bekleyelim ve fırından alarak soğumaya bırakalım (soğumadan tepsiden almaya kalkmayın dağılır). Servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Görsel de ki cake pops tarifine buradan ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder