30 Haziran 2017 Cuma

Fırında Patlıcan Oturtma

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
sıvı yağ (kızartmak için)

HARCI İÇİN:

1 adet büyük boy soğan
400 gr kadar kıyma
1 adet domates rendesi
tuz-baharat


SOS İÇİN:

sıcak su
1 çorba kaşığı salça

ÜZERİ İÇİN:

2 adet domates
2-3 adet yeşil biber


Klasik ama vazgeçilmeyen bir ana yemek tarifleri...


YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyarak yuvarlak şekilde dilimleyelim. Acısının gitmesi için yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek tekrar yıkayalım. Suyunu kurulayarak az yağda önlü arkalı hafif şekilde kızartalım. Kağıt havlu ile yağ fazlasını alalım. Soğanları az yağda (isterseniz kızartma yağından alın) soteleyelim. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Son olarak domates rendesi,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp ocaktan alalım. Sos için su ve salçayı ezelim. Borcama patlıcanları dizerek üzerine kıymalı harcın yayalım. Sosu da ekleyerek ısıtılmış 180 derece fırına verelim. 25 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder