7 Haziran 2017 Çarşamba

Buzluk Limonata Tarifi

MALZEMELER:

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
3 lt su
1 tatlı kaşığı limon tuzu


Özellikle Ramazan ayı için serinletici ve en pratik limonata tarifi...Ben kış aylarında buzluğa bolca stok yapıyorum.


YAPILIŞI:


Portakal ve limonu 1 gece buzlukta bekletelim. Kullanacağımız zaman 10 dk önceden buzluktan çıkaralım. Kesilebilecek kıvama gelince 5-6 parça olacak şekilde doğrayalım. Robota alarak üzerine şekeri de ekleyerek güzelce çekelim. 3 lt suyu derin bir kaba alarak içine çekilmiş meyveleri ekleyelim. Limon tuzunu da ekleyerek karıştıralım ve bu şekilde 1 saat kadar bekletelim. Süre sonunda temiz bir tülbentten geçirdiğimiz limonatamızı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder