1 Mayıs 2017 Pazartesi

Soslu Kızartma Tarifi

MALZEMELER:

yarım kilo biber
2-3 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak
3-4 adet domates


Yaz aylarının en klasik ama en lezzetli yemeği bence kızartma ;)

YAPILIŞI:

Patlıcanların acısı çıksın diye soyarak dilimleyelim ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Biberleri yıkayıp kurutarak kızgın ve bol yağda kızartalım. Patlıcanları da kızartarak havlu kağıt üzerine alalım. Yağını çekmiş kızartmaları servis tabağına alalım. Diğer yandan domateslerin kabuklarını soyarak sıvı yağ ve sarımsak ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Biberlerin üzerine sosu gezdirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder