29 Mayıs 2017 Pazartesi

Pita Ekmeği Tarifi

MALZEMELER:

yarım çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
yarım çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 bardak un


Özellikle fırından ilk çıktığında yumuşacık sıcacık ekmeğe tereyağ ve peynir ile yemenizi önerdiğim nefis ekmek türü...




YAPILIŞI:

Maya,şeker ve ılık süt derin bir kaba alınıp üzeri streç ile kapatılır. Yaklaşık 10 dk için aktifleşen mayaya diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Az az un eklenerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri tekrar streç ile kapatılarak 40-50 dk kadar mayalanması için bekletilir. Mayalanmış hamuru hafif unladığımız tezgahta rulo şekline getirip 6 bezeye ayıralım. Her bezeyi de 2 parçaya bölerek servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yağlı kağıt serili tepsiye açtığımız 2 hamuru üst üste koyalım. Bu şekilde  adet ekmeğimiz olacak. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kapağını açmadan üzeri kızarana kadar 15-20 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder