21 Nisan 2017 Cuma

Pipet Pasta Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ISLATMAK İÇİN:

3/4 su bardağı soğuk süt

ARA KAT İÇİN:

1 paket tekli poşet krem şanti
tarif miktarı süt veya sıvı krema

ÜST KATI İÇİN:

çikolata sosu ve tarif miktarı süt VEYA
creme ole + tarif miktarı süt


Aslında şişlenmiş kek olarak yaptığımız kek ile ağlayan pastanın birleşimi bir tarif diyebiliriz. Pipet ile açtığımız aralarda çikolata katmanı görünsün diyorsanız isterseniz kekinizi sade de yapabilirsiniz. Ben lezzet olarak creme ole yi daha çok sevdiğim ve daha pratik olduğu için onu tercih ettim, siz isterseniz çikolata sosu kullanabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Kalıbın alt tabanına yağlı kağıt sererek kalıbı hazırlayalım, fırını 175 derece de ısınmaya bırakalım. Kek için şeker ve oda sıcaklığında ki yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ilave ederek karıştırarak kalıba boşaltalım (22 cm kullandım). Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk arası (çabuk pişen bir kek) pişirerek kürdan ile kontrol edelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkaralım. Servis edeceğimiz tabağa alarak soğuk süt ile ıslatalım. Sütü çekmesi için kenara ayırarak krem şanti ve çikolata sosunu tarife göre hazırlayarak soğutalım. Dinlenmiş keke pipet yardımıyla delikler açalım,kalıbın çemberini tekrar kek geçirelim. 1 bardak üzeri için ayırdığımız çikolata sosunu pastamızın üzerine gezdirerek deliklerden geçmesini sağlayalım. Üzerine krem şantiyi yayalım ve spatula yardımıyla düzleştirelim. Kalan sosu üzerine gezdirerek buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme